Natrag
Piletina s grilla s umakom od gljiva
25 min
4
Piletina s grilla s umakom od gljiva već u svojem nazivu daje naslutiti čarobne okuse u kojima ćete uživati.


Sastojci
2
pileća filea
sol
1 žličica
Vegete Maestro kurkume
malo
Vegeta Maestro crnog papra
4
žlice maslinova ulja
200 g
tjestenine (rigatoni)
250 g
gljiva
1
Fant piletina s gljivama u umaku od vrhnja
100 ml
vrhnja za kuhanje
1 – 2 žlice
sira mascarponea

PRIPREMA
- Pileći file narežite na medaljone debljine 1 – 2 cm (režite ukoso). Meso lagano posolite, pospite kurkumom, svježe mljevenim crnim paprom i prelijte s 2 žlice ulja. Promiješajte i ostavite marinirati.
- Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi.
- U zagrijanu tavu stavite 1 žlicu ulja i dodajte gljive narezane na ploške. Kratko popecite, uz miješanje, da tekućina prokuha.
- Fant pomiješajte s 400 ml hladne vode i vrhnjem te ulijte u posudu. Kad zakipi, pirjajte na laganoj vatri, uz miješanje, 5 minuta. Na kraju umiješajte mascarpone da se otopi.
- Na zagrijanu grill tavu, lagano nauljenu, stavite marinirane medaljone i popecite ih s obiju strana.
POSLUŽIVANJE
Poslužite fini umak preko tjestenine i na sve položite pileće medaljone.
SAVJET
Pospite narezanim vlascem za ljepši izgled i bolji okus.
