Natrag

Piletina s grilla s umakom od gljiva

Trajanje recepta

25 min

Količina

4

Piletina s grilla s umakom od gljiva već u svojem nazivu daje naslutiti čarobne okuse u kojima ćete uživati.

Dekoracija
Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Pileći file narežite na medaljone debljine 1 – 2 cm (režite ukoso). Meso lagano posolite, pospite kurkumom, svježe mljevenim crnim paprom i prelijte s 2 žlice ulja. Promiješajte i ostavite marinirati.
  2. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi.
  3. U zagrijanu tavu stavite 1 žlicu ulja i dodajte gljive narezane na ploške. Kratko popecite, uz miješanje, da tekućina prokuha.
  4. Fant pomiješajte s 400 ml hladne vode i vrhnjem te ulijte u posudu. Kad zakipi, pirjajte na laganoj vatri, uz miješanje, 5 minuta. Na kraju umiješajte mascarpone da se otopi.
  5. Na zagrijanu grill tavu, lagano nauljenu, stavite marinirane medaljone i popecite ih s obiju strana.
Posluživanje recepta

POSLUŽIVANJE

Poslužite fini umak preko tjestenine i na sve položite pileće medaljone.

Savjet za recept

SAVJET

Pospite narezanim vlascem za ljepši izgled i bolji okus.

Dekoracija

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke