Natrag

Paella s artičokama

Trajanje recepta

35 min

Količina

3 osobe

Stupanj pripreme

Lagano

Jedno od najpoznatijih španjolskih jela u kombinaciji s delikatesnom artičokom rezultira paellom koja će izazvati dodatni interes, upotrijebite li i malo mašte prilikom dekoracije.

Dekoracija
Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Na maslinovu ulju kratko popecite na kockice narezano meso.
  2. Dodajte na kockice narezanu rajčicu i kratko popecite. Ulijte 400 ml mlake vode, sadržaj vrećice Fanta, grašak i rižu. Pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta.
  3. Dodajte dagnje, artičoke prerezane popola i pirjajte još 10 minuta.
  4. Gotovo jelo pospite peršinom i ukrasite dagnjama u ljušturi ako ih imate.
Posluživanje recepta

POSLUŽIVANJE

Jelo će biti još ukusnije ako ga pripremite s dagnjama u ljušturi. U tom je slučaju potrebno oko 400 g dagnji. Kad su dobro oprane i očišćene, stavite ih na zagrijano maslinovo ulje, poklopite i lagano kuhajte da se otvore. Dalje pripremajte kao i s očišćenim dagnjama.

Savjet za recept

SAVJET

Poslužite odmah.

Dekoracija

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke