Natrag
Paella s artičokama
35 min
3 osobe
Lagano
Jedno od najpoznatijih španjolskih jela u kombinaciji s delikatesnom artičokom rezultira paellom koja će izazvati dodatni interes, upotrijebite li i malo mašte prilikom dekoracije.


Sastojci
3 žlice
maslinova ulja
300 g
pilećeg filea
1
rajčica
1
Fant PAELLA
100 g
konzerviranih artičoka
100 g
Riže Zlato polje Sant’ Andrea
250 g
očišćenih dagnji
1
žlica nasjeckanog peršina
1
limun

PRIPREMA
- Na maslinovu ulju kratko popecite na kockice narezano meso.
- Dodajte na kockice narezanu rajčicu i kratko popecite. Ulijte 400 ml mlake vode, sadržaj vrećice Fanta, grašak i rižu. Pirjajte na laganoj vatri 10-ak minuta.
- Dodajte dagnje, artičoke prerezane popola i pirjajte još 10 minuta.
- Gotovo jelo pospite peršinom i ukrasite dagnjama u ljušturi ako ih imate.
POSLUŽIVANJE
Jelo će biti još ukusnije ako ga pripremite s dagnjama u ljušturi. U tom je slučaju potrebno oko 400 g dagnji. Kad su dobro oprane i očišćene, stavite ih na zagrijano maslinovo ulje, poklopite i lagano kuhajte da se otvore. Dalje pripremajte kao i s očišćenim dagnjama.
SAVJET
Poslužite odmah.
