Natrag
Lungić u bijelom umaku à la piletina
25 min
4
Lungić u bijelom umaku à la piletina pripremljen s brusnicama i bijelim vinom za manje od pola sata postaje specijalitet dana.


Sastojci
1
manji lungić (oko 300 g)
4 žlice
ulja
250 g
gljiva
60 g
suhih brusnica
50 ml
suhog bijelog vina
1
Fant piletina s gljivama u umaku od vrhnja
100 ml
vrhnja za kuhanje
200 g
tjestenine Penne Zlato polje

PRIPREMA
- Svinjski file očistite od suvišnih kožica i narežite na komade ili kocke. Na dobro zagrijano ulje stavite meso i popecite, uz miješanje, do zlatne boje.
- Dodajte narezane gljive i zajedno kratko popecite.
- Dodajte brusnice, ulijte vino i pirjajte dok tekućina ne ispari.
- Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte s 400 ml hladne vode i vrhnjem za kuhanje te dodajte mesu s gljivama.
- Kad zakipi, pirjajte na laganoj vatri, uz miješanje, 5 minuta.
POSLUŽIVANJE
Preko kuhane tjestenine prelijteposlužite umak s mesom i jelo poslužite toplo.
SAVJET
Svinjski file je mekano meso ite ga je, kao i piletinu, potrebno ga kratko popeći kratko na jačoj vatri da ostane sočan.
