Natrag

Lungić u bijelom umaku à la piletina

Trajanje recepta

25 min

Količina

4

Lungić u bijelom umaku à la piletina pripremljen s brusnicama i bijelim vinom za manje od pola sata postaje specijalitet dana.

Dekoracija

Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Svinjski file očistite od suvišnih kožica i narežite na komade ili kocke. Na dobro zagrijano ulje stavite meso i popecite, uz miješanje, do zlatne boje.
  2. Dodajte narezane gljive i zajedno kratko popecite.
  3. Dodajte brusnice, ulijte vino i pirjajte dok tekućina ne ispari.
  4. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte s 400 ml hladne vode i vrhnjem za kuhanje te dodajte mesu s gljivama.
  5. Kad zakipi, pirjajte na laganoj vatri, uz miješanje, 5 minuta.
Posluživanje recepta

POSLUŽIVANJE

Preko kuhane tjestenine prelijteposlužite umak s mesom i jelo poslužite toplo.

Savjet za recept

SAVJET

Svinjski file je mekano meso ite ga je, kao i piletinu, potrebno ga kratko popeći kratko na jačoj vatri da ostane sočan.

Dekoracija

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke