Natrag
Lazanje s Jadrana
45 min
3
Smatrate li da za pripremu lazanja treba puno vremena, iskušajte ove slasne jadranske lazanje jednostavne za pripremu, a bogate okusima Jadrana.


Sastojci
2 žlice
maslinova ulja
200 g
očišćenih repova kozica
100 ml
Passate Podravka
1
Fant za lazanje
1
Eva tuna komada u maslinovu ulju (115g)
30 g
očišćenih Crnih maslina Podravka
1 žlice
kapara
8
kora tijesta za lazanje
200 g
mozzarele
nekoliko
listova svježeg bosiljka
100 ml
slatkog vrhnja (nezaslađenog)
30 g
naribanog parmezana

PRIPREMA
- Na zagrijano maslinovo ulje stavite kozice i kratko ih popecite.
- Ulijte zatim 600 ml mlake vode, pasiranu rajčicu i umiješajte sadržaj vrećice Fanta. Zagrijte do vrenja, uz miješanje, da dobijete umak pa umiješajte tunu, nasjeckane masline i kapare.
- U vatrostalnu posudu (20 cm x 20 cm) premazanu maslacem stavite red tijesta za lazanje (2 kore), red pripremljenog umaka i pospite trećinom naribane mozzarelle. Položite nekoliko listova bosiljka i slažite tako redom dok ne potrošite sav sadržaj.
- Završite redom tijesta za lazanje, prelijte slatkim vrhnjem i pospite parmezanom.
- Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
POSLUŽIVANJE
Poslužite toplo, uz čašu crnog vina.
SAVJET
Mozzarellu možete rezati na tanke ploške.
