Natrag

Lazanje s Jadrana

Trajanje recepta

45 min

Količina

3

Smatrate li da za pripremu lazanja treba puno vremena, iskušajte ove slasne jadranske lazanje jednostavne za pripremu, a bogate okusima Jadrana.

Dekoracija
Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Na zagrijano maslinovo ulje stavite kozice i kratko ih popecite.
  2. Ulijte zatim 600 ml mlake vode, pasiranu rajčicu i umiješajte sadržaj vrećice Fanta. Zagrijte do vrenja, uz miješanje, da dobijete umak pa umiješajte tunu, nasjeckane masline i kapare.
  3. U vatrostalnu posudu (20 cm x 20 cm) premazanu maslacem stavite red tijesta za lazanje (2 kore), red pripremljenog umaka i pospite trećinom naribane mozzarelle. Položite nekoliko listova bosiljka i slažite tako redom dok ne potrošite sav sadržaj.
  4. Završite redom tijesta za lazanje, prelijte slatkim vrhnjem i pospite parmezanom.
  5. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
Posluživanje recepta

POSLUŽIVANJE

Poslužite toplo, uz čašu crnog vina.

Savjet za recept

SAVJET

Mozzarellu možete rezati na tanke ploške.

Dekoracija

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke