Natrag
Lazanje s gljivama
45 min
3
Dobra vijest za sve ljubitelje gljiva je da u kombinaciji s patlidžanom i sirom izvrsno pristaju u lazanje i jamče užitak u svakom zalogaju.


Sastojci
1
manji patlidžan
4 žlice
maslinova ulja
300 g
gljiva (šampinjoni, shittake…)
1
češanj češnjaka
200 ml
vrhnja za kuhanje
1
Fant za lazanje
230 g
konzerviranog Bijelog graha Podravka
100 g
naribanog sira (gauda, edamer…)
2 žlice
naribanog sira Grana Padanonaribanog sira Grana Padan

PRIPREMA
- Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i uz miješanje popecite da dobije blago rumenu boju. Dolijte 600 ml mlake vode, 50 ml vrhnja za kuhanje i umiješajte sadržaj vrećice Fanta. Zagrijte do vrenja, uz miješanje.
- U vatrostalnu posudu (20 cm x 20 cm) stavite red tijesta za lazanje (2 kore), red pripremljenog umaka s mesom i pospite trećinom razmrvljenog sira. Slažite tako redom dok ne potrošite sav sadržaj.
- Završite redom tijesta za lazanje, prelijte preostalim vrhnjem i pospite sirom ribancem.
- Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
POSLUŽIVANJE
Poslužite toplo, sa salatom po želji.
SAVJET
Umjesto sira možete upotrijebiti običan tofu.
