Natrag
Govedina stroganoff
35 min
3 osobe
Lagano
Iako se govedina stroganoff često poslužuje uz široke rezance, možete pokušati i s drugim vrstama tjestenine ili nekima od omiljenih priloga.


Sastojci
400 g
junetine (teletine)
20 g
maslaca
100 g
luka
150 g
šampinjona
1
Fant Beef stroganoff
1
žlica senfa Podravka
2
kisela krastavca Podravka
100 ml
vrhnja za kuhanje (ili kiselo)

PRIPREMA
- U tavi zagrijte maslac i na njemu popecite sitno nasjeckan luk. Dodajte meso narezano na trakice, popecite i uz podlijevanje vodom pirjajte dok meso ne omekša.
- Dodajte na listiće narezane šampinjone i kratko pirjajte. Ulijte 400 ml mlake vode, umiješajte sadržaj vrećice Fanta i kuhajte pet minuta.
- Pred kraj dodajte senf, sitno narezane kisele krastavce i vrhnje.
POSLUŽIVANJE
Poslužite s kuhanom tjesteninom (pljukanci ili tagliatelle).
SAVJET
Koristite mlado meso i tanko narezano da je brže gotovo.
