Natrag

Govedina stroganoff na pireu od batata

Trajanje recepta

35 min

Količina

3 osobe

Stupanj pripreme

Lagano

Govedina stroganoff izvorni je ruski specijalitet s francuskim štihom. Poznat je još od osamdesetih godina 19. stoljeća, a njegova popularnost odavno je nadišla državne granice.

Dekoracija
Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Meso narežite na tanke odreske, a zatim na trakice.
  2. U tavi zagrijte maslac i dodajte narezano meso. Kratko popecite uz miješanje i dodajte sitno narezani luk. Zajedno popecite da luk postane staklast. Ulijte desertno vino i uz podlijevanje vodom pirjajte dok meso ne omekša.
  3. Dodajte na listiće narezane šampinjone i kratko pirjajte. Ulijte 400 ml mlake vode, umiješajte sadržaj vrećice Fanta i kuhajte pet minuta. Pred kraj dodajte senf, sitno narezane kisele krastavce i vrhnje.
Posluživanje recepta

POSLUŽIVANJE

Meso popecite na jačoj vatri da se zatvori i ne pusti tekućinu.

Savjet za recept

SAVJET

Poslužite s pireom od narančastog batata.

Dekoracija

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke