Natrag
Govedina stroganoff na pireu od batata
35 min
3 osobe
Lagano
Govedina stroganoff izvorni je ruski specijalitet s francuskim štihom. Poznat je još od osamdesetih godina 19. stoljeća, a njegova popularnost odavno je nadišla državne granice.


Sastojci
400 g
junećih odrezaka
20 g
maslaca
100 g
luka
50 ml
bijelog desertnog vina
150 g
šampinjona
1
Fant Beef stroganoff
1
žlica senfa Podravka
2
kisela krastavca Podravka
100 ml
milerama (ili kiselog vrhnja)

PRIPREMA
- Meso narežite na tanke odreske, a zatim na trakice.
- U tavi zagrijte maslac i dodajte narezano meso. Kratko popecite uz miješanje i dodajte sitno narezani luk. Zajedno popecite da luk postane staklast. Ulijte desertno vino i uz podlijevanje vodom pirjajte dok meso ne omekša.
- Dodajte na listiće narezane šampinjone i kratko pirjajte. Ulijte 400 ml mlake vode, umiješajte sadržaj vrećice Fanta i kuhajte pet minuta. Pred kraj dodajte senf, sitno narezane kisele krastavce i vrhnje.
POSLUŽIVANJE
Meso popecite na jačoj vatri da se zatvori i ne pusti tekućinu.
SAVJET
Poslužite s pireom od narančastog batata.
