Natrag
Chilli con carne
25 min
4 osobe
Lagano
Chilli con carne ili čili s mesom, mnogima je omiljeni način posluživanje crvenog graha u kombinaciji s mljevenim junećim ili svinjskim mesom.


Sastojci
1
crvena paprika
2
žlice ulja
300 g
miješanog mljevenog mesa (svinjetina, junetina)
1
Fant za Chilli con carne
150 g
konzerviranog Crvenog graha Podravka
100 g
konzerviranog Kukuruza šećerca Podravka
1
manja tikvica
2
mlada luka
Basmati riža Zlatno polje

PRIPREMA
- Papriku narežite na kockice. Na zagrijano ulje stavite papriku i kratko je popecite. Dodajte mljeveno meso i popecite uz miješanje, da tekućina ispari, a meso lagano porumeni.
- Ulijte 500 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta te izmiješajte.
- Dodajte ocijeđeni crveni grah, kukuruz šećerac i na kockice narezanu tikvicu te pirjajte 10 minuta, uz povremeno miješanje.
POSLUŽIVANJE
Jelo pospite narezanim mladim lukom i poslužite s kuhanom rižom.
SAVJET
Za ovaj pikantni mesni umak možete koristiti Tex-Mex mix Podravka (340 g) koji sadrži kombinaciju graha i kukuruza šećerca.
