Chilli con carne – Fant

Natrag

Chilli con carne

Trajanje recepta

25 min

Količina

4 osobe

Stupanj pripreme

Lagano

Chilli con carne ili čili s mesom, mnogima je omiljeni način posluživanje crvenog graha u kombinaciji s mljevenim junećim ili svinjskim mesom.

Dekoracija
Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Papriku narežite na kockice. Na zagrijano ulje stavite papriku i kratko je popecite. Dodajte mljeveno meso i popecite uz miješanje, da tekućina ispari, a meso lagano porumeni.
  2. Ulijte 500 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta te izmiješajte.
  3. Dodajte ocijeđeni crveni grah, kukuruz šećerac i na kockice narezanu tikvicu te pirjajte 10 minuta, uz povremeno miješanje.
Posluživanje recepta

POSLUŽIVANJE

Jelo pospite narezanim mladim lukom i poslužite s kuhanom rižom.

Savjet za recept

SAVJET

Za ovaj pikantni mesni umak možete koristiti Tex-Mex mix Podravka (340 g) koji sadrži kombinaciju graha i kukuruza šećerca.

Dekoracija

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke