Chilli con carne s palentom – Fant

Natrag

Chilli con carne s palentom

Trajanje recepta

25 min

Količina

4 osobe

Stupanj pripreme

Lagano

Palenta u maštovitim oblicima upotpunjuje chilli con carne, a blagi avokado naglašava pikantnu aromu mesnog umaka.

Dekoracija
Dekoracija

Sastojci

Dekoracija
Dekoracija

Sastojci

PALENTA

Dekoracija

PRIPREMA

  1. U 600 ml kipuće posoljene vode dodajte maslac i uspite palentu. Kuhajte uz miješanje da se zgusne pa na kraju dodajte parmezan. Izlijte u nauljenu posudu da dobijete sloj od 2 cm.
  2. Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i popecite uz miješanje, da tekućina ispari, a meso lagano porumeni.
  3. Ulijte 500 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta te izmiješajte.
  4. Dodajte ocijeđeni crveni grah i kukuruz šećerac te pirjajte 10 minuta, uz povremeno miješanje.
  5. Toplu palentu koja je poprimila oblik narežite na kvadrate ili trokute.
Posluživanje recepta

POSLUŽIVANJE

Topli chilli con carne pospite narezanim korijandrom i poslužite preko palente s ploškama avokada. Blagi avokado pojačava pikantnost mesnog umaka.

Savjet za recept

SAVJET

Umjesto graha možete koristiti slanutak.

Dekoracija

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke