Natrag
Chilli con carne s palentom
25 min
4 osobe
Lagano
Palenta u maštovitim oblicima upotpunjuje chilli con carne, a blagi avokado naglašava pikantnu aromu mesnog umaka.


Sastojci
2
žlice ulja
300 g
miješanog mljevenog mesa (svinjetina, junetina)
1
Fant Chilli con carne
150 g
konzerviranog Crvenog graha Podravka
100 g
ocijeđenog Kukuruza šećerca Podravka
svježi korijandar za posluživanje
1
zreli avokado


Sastojci
PALENTA
sol
20 g
maslaca

PRIPREMA
- U 600 ml kipuće posoljene vode dodajte maslac i uspite palentu. Kuhajte uz miješanje da se zgusne pa na kraju dodajte parmezan. Izlijte u nauljenu posudu da dobijete sloj od 2 cm.
- Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i popecite uz miješanje, da tekućina ispari, a meso lagano porumeni.
- Ulijte 500 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta te izmiješajte.
- Dodajte ocijeđeni crveni grah i kukuruz šećerac te pirjajte 10 minuta, uz povremeno miješanje.
- Toplu palentu koja je poprimila oblik narežite na kvadrate ili trokute.
POSLUŽIVANJE
Topli chilli con carne pospite narezanim korijandrom i poslužite preko palente s ploškama avokada. Blagi avokado pojačava pikantnost mesnog umaka.
SAVJET
Umjesto graha možete koristiti slanutak.
