Natrag

Chilli con carne na tikvicama

Trajanje recepta

30 min

Količina

4 osobe

Kombinacija crvenog graha i tikvica rezultirat će brzim i jednostavnim jelom, koje u kombinaciji s mljevenim junećim ili svinjskim mesom postaje chilli con carne.

Dekoracija
Dekoracija

Sastojci

Dekoracija

PRIPREMA

  1. Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i popecite uz miješanje, da tekućina ispari, a meso lagano porumeni. Dodajte rajčicu narezanu na kockice i sve zajedno popecite pet minuta.
  2. Ulijte 500 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta te izmiješajte.
  3. Dodajte ocijeđeni crveni grah i pirjajte 10 minuta, uz povremeno miješanje.
  4. Kad je umak gotov, pospite ga narezanim korijandrom.
  5. Tikvice spiralno narežite da dobijete rezance (kao špagete).
Posluživanje recepta

POSLUŽIVANJE

Tikvice možete kratko popeći na nauljenoj tavi, a i ne morate, dovoljno je poslužiti vruć umak preko njih. Tikvica i pikantni umak odlično se upotpunjuju.

Savjet za recept

SAVJET

Za pripremu spiralnih tikvica koristite aparatić za brzu pripremu ili dobar ribež.

Dekoracija

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke