Natrag
Chilli con carne na tikvicama
30 min
4 osobe
Kombinacija crvenog graha i tikvica rezultirat će brzim i jednostavnim jelom, koje u kombinaciji s mljevenim junećim ili svinjskim mesom postaje chilli con carne.


Sastojci
2
žlice ulja
300 g
miješanog mljevenog mesa (svinjetina, junetina)
1
rajčica
150 g
konzerviranog Crvenog graha Podravka
1
Fant Chilli con carne
1
svježi korijandrov list
2
tikvice

PRIPREMA
- Na zagrijano ulje stavite mljeveno meso i popecite uz miješanje, da tekućina ispari, a meso lagano porumeni. Dodajte rajčicu narezanu na kockice i sve zajedno popecite pet minuta.
- Ulijte 500 ml mlake vode i sadržaj vrećice Fanta te izmiješajte.
- Dodajte ocijeđeni crveni grah i pirjajte 10 minuta, uz povremeno miješanje.
- Kad je umak gotov, pospite ga narezanim korijandrom.
- Tikvice spiralno narežite da dobijete rezance (kao špagete).
POSLUŽIVANJE
Tikvice možete kratko popeći na nauljenoj tavi, a i ne morate, dovoljno je poslužiti vruć umak preko njih. Tikvica i pikantni umak odlično se upotpunjuju.
SAVJET
Za pripremu spiralnih tikvica koristite aparatić za brzu pripremu ili dobar ribež.
