



Špagete bolognese
Recept za najbolji umak za tjesteninu
Špageti bolognese jedno je od najpopularnijih jela koje se udomaćilo u mnogim kuhinjama, a nakon što otkrijete Fant mješavinu za špagete bolognese postat će često viđen gost i u vašoj. Fant mješavina odličan je izbor jer sadrži čak 31% sušene rajčice. Sad kad ste otkrili recept za najbolji bolognese, dobro razmislite s kime ćete ga podijeliti.
UKRATKO
- Brza i jednostavna priprema • Za pripremu popularnog jela špageta bolognese
Priprema
MESNI RECEPT
Potrebno je dodati 250 g mljevenog mesa, 300 g špageta ili koje druge tjestenine, 3 žlice ulja.
1. Špagete skuhajte i ocijedite.
2. Na ulju pržite mljeveno meso i maknite s vatre.
3. Sadržaj vrećice usipajte u 500 ml mlake vode.
4. Zalijte poprženo meso, vratite na vatru i pustite neka zakipi. Kuhajte na laganoj vatri 10 minuta uz povremeno miješanje.
Poslužite s kuhanim špagetima ili kojom drugom tjesteninom.
VEGETARIJANSKI RECEPT
Potrebno je dodati: 50 g sojinih ljuskica, 30 g svježe crvene paprike,25 g stabljike celera 40 g mrkve, 250 g špageta, 3 žlice maslinova ulja.
1. Špagete skuhajte i ocijedite.
2. Sojine ljuskice pripremite prema uputi za pripremu s ambalaže.
3. Mrkvu, celer i papriku narežite na kockice te kratko pržite na maslinovu ulju pa dodajte ocijeđene sojine ljuskice.
4. Dodajte 500 ml mlake vode i sadržaj vrećice. Kuhajte na laganoj vatri 10 minuta, uz povremeno miješanje.
Poslužite s kuhanim špagetima ili kojom drugom tjesteninom.
Sastojci
sušena rajčica 31,5 %, pšenično brašno, šećer, jodirana sol (sol, kalijev jodat), sušeni luk, kvaščev ekstrakt, palmina mast, sušeni celerov korijen, mažuran, češnjak, timijan, crni papar. Može sadržati mlijeko i jaja u tragovima.
Čuvati: na suhome mjestu i sobnoj temperaturi.
Trajanje: 12 mjeseci.
Pakiranje: vrećica 58g
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost
311 kcal / 1313 kJ
Masti
3.5 g
– zasićene masne kiseline
2 g
Ugljikohidrati
53 g
– šećeri
37 g
Vlakna
9.8 g
Bjelančevine
12 g
Sol
12.1 g