



Lazanje
Postanite ekspert za lazanje u samo nekoliko poteza
Mesne ili vegetarijanske, ostavljamo vam na volju - sasvim je nebitno kad imate dobru bazu. A najbolja baza za savršene lazanje je Fant mješavina za lazanje koja sadrži sušeni luk, rajčicu, peršinov list i celer. Zaboravite posjete talijanskim restoranima. Od sada se najbolje lazanje jedu upravo u vašem domu.
UKRATKO
- Bez dodanih pojačivača okusa, bojila i aroma
Priprema:
MESNI RECEPT
Potrebno je dodati: 300 g mljevenog mesa, 8 listova lazanja, 100 ml vrhnja za kuhanje, 50 g ribanog sira, 3 žlice ulja.
1. Na ulju pirjajte meso. Dolijte 600 ml mlake vode, vrhnje, dodajte sadržaj vrećice i miješajte dok ne zakipi.
2. U posudu za pečenje stavite red listova lazanja, red umaka s mesom i tako redom dok ne potrošite sav sadržaj. Završite redom lazanja, zalijte preostalim umakom i posipajte ribanim sirom.
3. Pecite oko 30 minuta na temperaturi 180 °C.
VEGETARIJANSKI RECEPT
Potrebno je dodati: 200 g tikvica, 100 g špinata, 8 listova lazanja, 100 ml vrhnja za kuhanje, 1 mozzarellu (125 g), 3 žlice maslinovg ulja.
1. Na ulju kratko pržite tikvicu narezanu na kockice, dodajte špinat i pirjajte dok ne uvene. Dolijte 600 ml mlake vode, vrhnje, dodajte sadržaj vrećice i miješajte dok ne zakipi.
2.U posudu za pečenje stavite red listova lazanja i red pripremljenog umaka. Postupak ponovite dok ne potrošite sav sadržaj. Zadnji red lazanja preliti preostalim umakom i posipajte mozzarellom.
3. Pecite oko 30 minuta na temperaturi 180 °C.
Sastojci
sušena rajčica 29%, kukuruzni škrob, pšenično brašno, kuhinjska sol, šećer, sušeni luk, začini, sušeni češnjak, sušeni celerov korijen, palmino ulje. Može sadržavati mlijeko i jaja u tragovima.
Čuvati: na suhome mjestu i sobnoj temperaturi.
Trajanje: 15 mjeseci.
Pakiranje: vrećica 70g
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost
313 kcal / 1323 kJ
Masti
2.1 g
– zasićene masne kiseline
0.45 g
Ugljikohidrati
63 g
– šećeri
24 g
Vlakna
6.9 g
Bjelančevine
7.1 g
Sol
12.5 g