Jednom sam listala novine i vidjela recept,brzi čokoladni kolač. Naravno,morala sam odmah isprobati pošto je izgledao jako primamljivo. Miksam ja sastojke, stavim u kalup, pa u pečnicu. Kad ono nakon nekog trenutka počinje intenzivan miris iz pečnice. Otvorim pećnicu,kolač se ne vidi od dima. Kad konačno ugledam kolač, pada mi mrak na oči. Na sredini kolača ogromna rupa, meni ništa nije jasno šta je pošlo po zlu. Kasnije vidim vrećicu od sode. Znači umjesto šećera u prahu stavila sodu. Bravo ja!
Pogledaj i uči iz tuđih grešaka
Jednom sam htjela impresionirati goste i skuhati savršenu kavu, ali sam u žurbi umjesto šećera stavila sol. Kad su probali, svi su se ukočili, a jedan je samo tiho rekao: Pa… zanimljivo. Od tada sol držim na drugom kraju kuhinje – daleko od kave... ali naravno to nije sve...Jednom sam odlučila napraviti limunadu i, umjesto šećera, stavila sol. Kad sam probala, bila je toliko slana da sam mogla natopiti noge u njoj. Sada svaki put provjeravam prije nego što bilo što dodam ! Na greška A se uči...
Odlučila sam skuhati večeru za prijatelje. Nikad prije nisam radila juhu, ali mislim "pa što, samo prokuham povrće i to je to". Sve stavim u vodu, zaboravim na začine, a onda... zaboravim i na vrijeme. Kad sam se sjetila, voda je isparila, a povrće se pretvorilo u kašu. Svojim prijateljima sam servirala povrtni pire. Smijali smo se, ali naučila sam: začini i vrijeme su ključ. Kako u kuhanju, tako i u životu.