Jača/slabija vatra

U receptima se često može naići na opisne fraze koje je teško definirati, a najčešće među njima su zasigurno kuhanje na jačoj/slabijoj vatri. Pošto snaga vatre ovisi o uređaju te varira od modela do modela, važno je razumjeti koji je cilj pojedine metode. Svrha termičke obrade na jačoj vatri je stvarane hrskave, zapečene korice na površini namirnica. Ako namirnica tamni prebrzo i osjeti se neugodan miris zagorjelosti, znači da je vatra ipak prejaka te ju je potrebno malo smanjiti. Slaba vatra služi za kuhanje i pirjanje namirnica. Prilikom kuhanja na slaboj vatri namirnice se ne bi trebale lijepiti za dno posude, a tekućina u tavi ili loncu bi trebala vriti, ali ne i pjeniti se.

Poštujemo Vašu privatnost

Kako bi naša stranica radila ispravno i kako bismo stalno unaprjeđivali naše usluge koristimo kolačiće. U slučaju da želite onemogućiti korištenje kolačića, neki dijelovi stranice mogu postati nedostupni. Detaljnije pročitajte u Uvjetima korištenja.

Vrste kolačića: Tehnički, Marketing

Postavke